top of page

We schrijven een brief

Wat werd er de afgelopen tijd veel geschreven in onze klas! Tijd om van onze huishoek een postkantoor te maken: een loket, een rode postbus, zelfs een geldautomaat was aanwezig!

We maakten ook brievenbussen met huisnummer waarin de klaspostbode onze post kon postten.

We schreven al brieven naar elkaar, maar een echte brief ✍️ was toch ook wel leuk. We schreven en stempelden ons adres op een envelop, maakte een mooie tekening en schreven er een boodschap bij.


Maar hoe komt die brief in onze eigen brievenbus? Wel… door hem te posten in de rode 📫 natuurlijk! Maar eerst de brief betalen door er een postzegel op te plakken!!


Klaar? Vertrekken maar! Samen met de 🐊 en 🦁 van juf Ilse gingen we naar de postbus. Onderweg zochten we woorden met de R r van rode postbus. Zo zagen we een 🚗 die kon rijden, een 🪟 raam, een vrachtwagen met een naam met een R op (deze R stond niet vooraan maar in het midden), een muur (de r staat achteraan) en de kerk! Goed hé 👏.

Bij die kerk stond de rode bus. Nu wisten we in welke richting we moesten lopen, hoe we ons moesten oriënteren. En ja hoor, daar was ie dan. Van onze speelpostbus in de klas wisten we al dat het uur op de bus het uur was dat de postbode alle brieven eruit kwam halen. Wij waren nog op tijd! De postbode moest vandaag nog komen. Maar hoe haalde hij de post eruit? Ah met zijn speciale sleutel aan het deurtje aan de zijkant van de postbus. En nu… posten maar! Wat was die postbus hoog zeg. We zagen ook andere mensen brieven komen posten.


En nu wachten op onze brief! Wie krijgt hem als eerste in zijn 📬 ?

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page