top of page

De leeuwen en krokodillen vieren FEEST

Bijgewerkt op: 5 mrt.

Joepie! Feest! Want Juf Jorine staat terug in de klas :-)

De afgelopen weken leerden we elkaar allemaal wat beter kennen en gingen we samen op ontdekking doorheen de klas. We brachten het project 'feest' tot leven en namen zo verschillende feestgelegenheden onder de loep. Hieronder een blik op een aantal feestelijke momenten uit de klas.


Onze feeststad

We bouwen een feeststad! We zoeken naar oplossingen voor onze problemen en testen uit. Eenmaal als de feeststad klaar was, kwamen we tot de ontdekking dat de kerstman niet bij elk huisje geraakte. Wat nu? We gaven onze kerstman tal van mogelijkheden om op de juiste plaats te geraken. We knutselden trappen, een slingertouw, een trampoline, een helikopter,... en lieten de kerstman ook duidelijk zien welke kant hij uit moest door pijlen in de juiste richting te zetten.
De feestwinkel dat als snel een kerstwinkel werd

De cadeautjes van Sint en Piet werden grondig bestudeert. De winkelkar en de kassa werden in elkaar gezet en zo ontstond er onze kerstwinkel. We sorteerden alle materialen en maakten onze eigen prijsjes. Alles aan 1 of 2 euro te koop! We kregen ieder 3 euro in onze zelf geplooide portemonnee. We liepen snel met onze volle winkelkar naar de kassa. De verkoper keek op zijn prijzenbord en zei hoeveel we moesten betalen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we niet alles konden betalen wat in de winkelkar lag. '3 euro juf, daar kunnen we wel niet veel mee kopen hé' :-) Later ontstonden er ook nog winkellijstjes en maakten we onze winkel in de poppenhoek klaar om deze verder uit te breiden voor de volgende projecten.
Wij spelen een spel vandaag!

Bij een feest horen natuurlijk ook spelletjes. Elke vrijdagnamiddag houden we een spelletjesnamiddag in de klas. Zo leren we de spelletjes uit de klas weer een beetje beter kennen. Aan de hand van een doorschuifsysteem kunnen de kleuters verschillende spelen ontdekken. Er komen heel veel sociale vaardigheden naar boven en er wordt geoefend op vlak van elk leerdomein. Maar vooral... wij vinden dit reuze gezellig!


Waar is dat feest dan? Hier! Hier!


Ter voorbereiding van het nieuwjaarsfeest, knutselden we onze nieuwjaarsbrief met bijhorend cadeautje. De leeuwen tekenden hun versje uit en de krokodillen plakten de prentjes in de juiste volgorde. Ook het inpakpapier werd mooi verzorgd. We maakten hiervoor onze eigen stempels met patatjes en bakvormen. Dit jaar lagen er zelfgemaakte zeepjes met pure stukjes lavendel onder de kerstboom. Ah natuurlijk! Want voor een feestje moeten we proper zijn hé!

Alvast sorry voor de confetti en trompetten in jullie huiskamers mama's en papa's maar het moest een écht feestje worden.Feest in de klas!


Eindelijk mochten we op onze aftelkalender aanduiden dat het DE dag was voor ons kerstfeest. Het werd een super gezellige voormiddag met de zelf geknutselde cadeautjes voor iedereen. Er werd heel wat afgeknutseld en een dikke duim voor al die originele pakjes! We waren er van onder de indruk. Daarna genoten we van een heerlijke kerstbrunch.

Ook Ome Henk bracht sfeer in de klas en de leeuwen en krokodillen bliezen juf Jorine bijna van haar stoel van al die geleerde liedjes, die ze al zo flink van buiten konden zingen!


En last but not least... wil ik iedereen mijn beste wensen overbrengen voor 2023.

Op naar een EigenWijs nieuw jaar!

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page