top of page

Wat een leuk beroep!

In onze kring vertelden we over ‘een beroep’. Dat is werk juf!! Daar kan je centen mee verdienen!! Na enkele beroepen te hebben opgenoemd wilden we meteen aan de slag gaan om brood te bakken met zoutdeeg en om frietjes te knutselen... Zo ontstond ons plan om een frituur, bakkerij en restaurant te maken!!

We gingen eerst in groepjes samen zitten om na te denken 💭 en te ✍️ wat er bij die 3 dingen hoort.


Toen het plan in ons hoofd zat konden we aan de slag! Samen maakten we reclameborden, hamburgers, frietjes, frikandellen… en richtten we het restaurant en de frietkraam in. De bakkerij werd helemaal blauw geschilderd!


Klaar! Wat zijn we trots 🤩.

Op

In onze kring besproken we wat de klanten moesten vragen, wat de verkoper/garçon/kok/afwasser… deed. Zo konden we goed aan ons rollenspel beginnen.


De voorbije week hadden we al een geldautomaat gemaakt. Deze kwam nu ook weer van pas. Ah ja, ons verdiende 💵 konden we op de bankrekening zetten en ook weer afhalen uit het automaat als we dat nodig hadden! Bijvoorbeeld om op restaurant te gaan, 🍞 te kopen of een 🍟 te gaan eten!! 😋


Wij hadden veel werk verricht in onze klas. De juf betaalde ons met chocolade munten!!


Na al dat spelen wilden we ook wel eens echt eten klaarmaken. Als echte koks gingen we aan de slag!


🍟 bakken in de airfryer: eerst snijden, dan wassen, dan olie erdoor roeren, dan in de airfryer. Bij juf Vicky maakten we geld. Dit hadden we nodig om onze frietjes te betalen. In ons frietkraampje kochten we onze frietjes! Mmm lekker!!


🍉 🍎 🍌 smoothies maken:

Eerst sorteerden we al het fruit en pasten de 1-1-relatie toe. Van welk fruit hadden we het meest? En het minst? Of evenveel? Hoeveel mandarijnen waren er meer dan appels?

Daarna gingen we aan de slag: fruit snijden en sorteren per kleur. Welke kleur zouden de smoothies krijgen als we banaan en appel met elkaar mengen? En als we er bessen bij doen? Wat een lekker gezond drankje was dat!


🍞 bakken


Enkele (groot)ouders waren ons tijdens deze kookdagen komen helpen. Bedankt aan alle helpende handen!!


Het waren weer toffe weken! En nu… genieten van de vakantie!!


Fijne vakantie iedereen!


74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page