top of page
  • Juf Ilse

Naar de postbus met de ๐ŸŠ en de ๐Ÿฆ!

Vandaag zijn wij onze eigen brief gaan posten in de rode postbus!

Maar voor we dat konden doen, hadden we heel wat werk.

In de klas hebben de leeuwen helemaal zelf hun adres geschreven en de krokodillen hebben het helemaal zelf gestempeld! Wat knap! Toen we dat deden, moesten we ook goed meten want ons adres moest ook zeker op de enveloppe passen. We moesten erop letten dat we de letters niet te groot schreven, want anders zouden alle letters er misschien niet oppassen.

Daarna hebben we een mooie tekening gemaakt om in onze enveloppe te steken. Wat deden we allemaal goed ons best! Het werden prachtige tekeningen!


Dan moesten we zelf nog onze postzegel op de enveloppe plakken en de enveloppe dicht plakken. Toen we dat aan het doen waren deden we een gekke ontdekking! Wie was die man toch die op zoveel postzegels stond? De kleuters dachten aan: de papa van Lauris, een voetballer, de burgemeesterโ€ฆ Uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat het koning Filip was!

Daarna hebben we ook nog eens gekeken naar wat er op de andere postzegels stond.

En vandaag zijn we dan eindelijk onze eigen brief kunnen gaan posten!

Onderweg hebben we eens gekeken of we dingen tegen kwamen die begonnen met de R van Rode postbus. Toen we bij de postbus aankwamen, waren er ook nog wel wat vragen. Hoe haalt de postbode die brieven er dan terug uit? En wanneer komt de postbode die brieven dan halen?

Het was een super leuk avontuur!


Nu duimen dat onze brieven goed aankomen! ๐Ÿ˜Š

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page