top of page

Ik ben een ontdekker

Ontdekken, ja hoor dat vonden wij heel fijn! Daarom gingen we in november en december aan de slag rond het thema ‘ik ben een ontdekker’.

De eikels moeten van boven in de 🌳 in het mandje geraken. Kan je iets bouwen zodat ze beneden geraken? Ja wij kunnen dat!


Tijdens de klasjeswissel maakten we zelf roze klei met glitters. Hoe? Met bloem, zout, voedingskleurstof, glitters, een beetje water en olie!Groot, klein, groter dan, kleiner dan, de grootste, de kleinste, van klein naar groot…


Al knutselend verschillende materialen ontdekken. Bedankt aan de mama‘s voor het begeleiden van een groepje!


Nieuwe spelletjes ontdekken tijdens een spelletjesnamiddag. De oude spelletjes blijven ook nog leuk! Bedankt aan de mama’s voor het begeleiden van een groepje!


Tijdens de voorleesweek komen enkele mama’s voorlezen en bedenken we zelf hoe pakjespiet uit de schoorsteen geraakt. We tekenen dit met houtskool. Nu weten we ook meteen hoe pakjespiet aan zijn roetvegen komt!!


Wat als Sint ‘s nachts moet varen en hij ziet niks? Dan brengt een vuurtoren 💡! We kregen allerlei materialen waarmee we vuurtorens konden bouwen. We onderzochten met welk materiaal dit goed en minder goed ging. Op foto’s zagen we dat een vuurtoren een brede basis en een smalle top had. Dit moest bij ons ontwerp ook zijn. De toren moest ook zo hoog als onze meetrol zijn. Bouwen maar! En het lichtje bovenin? Ja dat konden wij ook laten branden 🤩


We ontdekken hoe we onze 🎄 moeten opzetten en versieren, maar ook hoe we met bouwmaterialen een vlakke 🎄 moeten maken. Heeft elke boom 5 versieringen?


We ontdekken hoe onze schoenen eruit zien, welke eigenschappen ze hebben. Samen met ons maatje noteren we alles!

De eigenwijze reporters brengen verslag uit!HOEKENWERK
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page