top of page
  • Juf Ilse

Hoe meten we de buik van juf Jorine? 🤰

Juf Jorine had een groot probleem. Ze wou zo graag weten hoe groot haar buik al was, maar ze wist niet goed hoe ze dit moest meten… Zouden de 🐊 en de 🦁 haar willen helpen? Tuurlijk willen ze dat! 😍

De kleuters gingen op onderzoek. Eerst gingen we het IK-plan invullen. Wat gaan we meten? Welke materialen gaan we gebruiken? Hoe gaan we het meten? ✏️

Daarna gingen de kleuters aan de slag! Ze verzamelden de materialen. Een meetlat, een plooimeter, een lintmeter…

Ze maakten zelfs ook zelf een meetinstrument! Een touw met allemaal kleurtjes aan. Elke stukje kleur was even lang. Elk stukje moest 3 cm zijn. Dat hebben de kleuters zelf gemeten met een meetlat!


En toen was het moment aangebroken! Juf Jorine was in de klas dus we konden eindelijk haar buik echt gaan meten! 📏 Hoe hoog is de buik? Is juf Jorine haar buik even hoog als die van de kindjes? Kunnen we met een plooimeter makkelijk de omtrek meten? Of is het toch makkelijker met een lintmeter? Is de lintmeter lang genoeg? Tot welk kleurtje kwam het touw bij ons zelfgemaakt meetinstrument?

Nu was zo buik zo groot dat het touw tot de oranje kleur kwam. Zou de buik een volgende keer tot een ander kleurtje gegroeid zijn?

Wat kunnen de 🐊 en de 🦁 goed meten!

104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page