top of page

Het Regenboogpad

De werkgroep Isis vzw organiseerde een leuke voormiddag voor de oudste kleuters van juf Jorine. Ze kregen als opdracht: verzamel alle kleuren van de regenboog. Daarvoor moesten ze allerlei leuke activiteitjes doen en konden ze elke kleur terug verdienen.

Zo bekeken we de kriebelbeestjes van dichtbij en observeerden we hoeveel poten ze hadden, of ze vleugels hadden en de verschillende soorten. We zochten naar echte kriebelbeestjes in het bos en door een speciale bril ervaarden we hoe het voelt om door de ogen van een insect te kijken. Zo hadden ze plots wel 100 juffen!

Voor de vlinders zochten we een goed camouflageplekje uit en we leerden leuke dingen bij over de bijtjes. Het proeven van de honing vonden we heel lekker.

5 minuten luisteren naar de stilte en de geluiden in het bos, het lijkt een hele opgave maar deze patatjes deden dat zo goed! Het bos nam hen helemaal mee...

De opdrachten waren allemaal prima uitgevoerd en we hadden terug een prachtige regenboog. Tot slot was er nog een fijne verrassing die ze mochten gaan zoeken in het bos. Een bellenblaas met alle kleuren van de regenboog en een fijn diploma. Dankjewel werkgroep Isis vzw voor de leerrijke uitstap!

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page