top of page

Eigenwijze (w)onderzoekers: winterslaap of niet?

We begonnen deze buitenlesdag met het verhaal van Kleine Beer. Die deed een winterslaap. Samen met de 🦁 en 🐊 van juf Ilse trokken we met onze bolderkar naar het tuintje van XPlus. Zouden daar dieren zitten die een winterslaap zouden gaan houden?


Er waren een heleboel dieren in het tuintje te zien. We vertelden dat de 🦔 een winterslaap deed, dat sommige 🐦 naar een warm land vlogen omdat ze het hier te koud hadden, dat een ree bescherming zocht tussen struiken….


We gingen op zoek naar zacht natuurlijk materiaal dat de dieren konden gebruiken om een lekker warm bedje te maken.


Na het eten van een lekkere appel gingen we op onze speelplaats op zoek naar eten (natuurlijk materiaal) voor de dieren want… voordat ze aan hun slaapje beginnen eten ze eerst hun buikje vol! Goed tellen hoeveel stippen er op het dekseltje staan, want zoveel eten moet het dier hebben!


Buikje vol? Slapen maar! Wij zoeken wel een geschikt plekje. Welk plekje is lekker zacht en beschut? Kunnen we ook zelf een zacht bedje maken met het zachte natuurlijk materiaal dat we gevonden hebben?


Alle dieren slapen? Dan gaan wij naar hen op zoek! Met pijlen wijzen en volgen we de weg naar hun slaapplek! Ssst… slaap lekker diertjes!


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page