top of page

Eigenwijze (w)onderzoekers: kijken met de verrekijker

Bijgewerkt op: 12 feb. 2022

Ook tijdens deze eigenwijze (w)onderzoekers buitenlesdag bleven we op het schooldomein. We brachten onze verrekijkers mee en gingen op zoek naar de naaldboom, het touwenparcours, mijn vriendje…. Als we door de kleine gaatjes kijken zien we alles heel dichtbij en groot maar als we door de grote gaatjes kijken zien we alles ver weg en heel klein! We experimenteerden erop los!


De bosdieren hadden zich verstopt op onze speelplaats. We gingen ze natuurlijk zoeken. Ook hiervoor mochten we onze verrekijker gebruiken. We kruisten op ons zoekblad aan welke dieren we gevonden hadden.

Nadat we alle dieren gespot hadden gingen we ze halen want ze hadden honger. We verwoordden met ruimtelijke begrippen waar de dieren zaten: IN de boom, NAAST het insectenhotel… Maar hoe kregen we 🦉 en 🐿 uit de boom? Nu moesten we probleemoplossend denken. Springen lukte niet. Wat dan wel?


Ook wij kregen honger en dorst. We haalden een lekker (warm) (choco)melkje aan het melkkraampje. Mmm…


Alle dieren kregen een plekje in een huisje: zet het 🐇 in het 6de huisje, de 🦔 vooraan…. We oefenen de ruimtelijke begrippen en rangtelwoorden in. We gaven de dieren eten en telden erop los: 🐇 kreeg 6 stuks...


We maakten zandlijm en schilderden onze 🦉 hiermee. Nee, niet met een borstel maar met een tak! We zochten andere natuurlijke materialen voor de vleugels. Als afsluiter speelden we nog even lekker op de speelplaats van de lagere school 🤩.


De volgende dag hebben we gereflecteerd en ons logboek ingevuld.98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page