top of page

Eigenwijze (w)onderzoekers: Buiten vlinders krullenbollen, Maai mei niet! en limonade maken.

We startten deze buitenlesdag met krullenbol. Op een leuke manier werken we rond schrijfvaardigheid. Deze keer krullenbolden de ๐ŸŠ een vlinder.We vlogen rond, bewonderden elkaars vlinders en zogen nectar uit de ๐ŸŒบ met onze roltongen (linten).

Tijdens onze Eigenwijze (w)onderzoekers in mei besteden we ook aandacht aan โ€˜MAAI MEI NIETโ€™!

Op woensdag 4 mei bekeken we een stukje grasveld op onze speelplaats en tekenden in groepjes wat we WEL en NIET zagen. Het ๐Ÿ (vingerpopje) kwam vertellen dat er niet genoeg ๐ŸŒบ groeiden. Haar ๐Ÿ vriendjes willen nectar zoeken, en weinig ๐ŸŒบ = weinig nectar. We zochten samen naar een oplossing om meer ๐ŸŒบ te laten groeien. Geen bloemen plukken en NIET maaien zodat er bloemen kunnen groeien!


We gaan regelmatig kijken of er veranderingen te zien zijn nu er niet gemaaid en geplukt wordt ๐Ÿ˜œ. Wat zijn we nieuwsgierig ๐Ÿง.


In het kruidentuintje bij XPlus vonden we ๐Ÿชด die in bloei stonden. De bijtjes waren hier op zoek naar nectar! Ze vlogen van ๐ŸŒบ tot ๐ŸŒบ want in elke ๐ŸŒบ zit maar een beetje nectar.


We roken aan de kruiden , knipten wat rozemarijn af en gingen terug naar onze klas om er een lekkere limonade mee te maken ๐Ÿ˜‹.


Het was weer een leuke buitenlesdag!

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page