top of page

Eigenwijze (w)onderzoekers: Buiten vlinders krullenbollen, Maai mei niet! en limonade maken.

We startten deze buitenlesdag met krullenbol. Op een leuke manier werken we rond schrijfvaardigheid. Deze keer krullenbolden de 🐊 een vlinder.We vlogen rond, bewonderden elkaars vlinders en zogen nectar uit de 🌺 met onze roltongen (linten).

Tijdens onze Eigenwijze (w)onderzoekers in mei besteden we ook aandacht aan ‘MAAI MEI NIET’!

Op woensdag 4 mei bekeken we een stukje grasveld op onze speelplaats en tekenden in groepjes wat we WEL en NIET zagen. Het 🐝 (vingerpopje) kwam vertellen dat er niet genoeg 🌺 groeiden. Haar 🐝 vriendjes willen nectar zoeken, en weinig 🌺 = weinig nectar. We zochten samen naar een oplossing om meer 🌺 te laten groeien. Geen bloemen plukken en NIET maaien zodat er bloemen kunnen groeien!


We gaan regelmatig kijken of er veranderingen te zien zijn nu er niet gemaaid en geplukt wordt 😜. Wat zijn we nieuwsgierig 🧐.


In het kruidentuintje bij XPlus vonden we 🪴 die in bloei stonden. De bijtjes waren hier op zoek naar nectar! Ze vlogen van 🌺 tot 🌺 want in elke 🌺 zit maar een beetje nectar.


We roken aan de kruiden , knipten wat rozemarijn af en gingen terug naar onze klas om er een lekkere limonade mee te maken 😋.


Het was weer een leuke buitenlesdag!

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page