top of page

Een themaloze week

Na de kerstvakantie is het weer tijd voor een themaloze week! Lekker ontdekken, experimenteren en kijken waar onze interesses liggen!

We verwelkomen een nieuwe 🦁 in onze klas, welkom Marlon!!


Tijdens ons buitenlesje op dinsdag gingen we na waar 🦉, uit ons klasverhaal, verstopt zat of wat hij aan het doen was. Dat konden we op de kaartjes lezen. Zat hij ergens naast of op? Wij deden de uil na en oefenden zo de ruimtelijke begrippen in. We maakten de telrij en sprongen al tellend van cijfer naar cijfer.

We hebben de voorbije periode heel veel geteld en dit al spelenderwijs ingeoefend. Wat kunnen we al goed tellen tot 10, 20 of zelfs meer!


Juf Vicky heeft ons geholpen om te kijken hoe groot we al geworden zijn. Schoenen uit, voeten tegen de kast en meteen maar! Wie is de grootste? Wie de kleinste? Wie is er groter dan… En wie is er even groot? Er komen veel begrippen aan bod! We kunnen ook al 3, 4 of 6 kindjes seriëren van klein naar groot!


In de voeldoos zaten dit keer geometrische figuren. Kunnen we voelen welke vorm het is? Kunnen we ook voelen of hij dik of dun is?


Deze week moesten we ook voor onze schoolkippen zorgen. We hebben ze uit hun vakantiehok gehaald en terug in hun hok op de kleuterspeelplaats gezet. De hele week hebben ze van ons lekker 🍽 en fris 💦 gekregen. We vonden het ook leuk om de 🐓 te aaien!

We vertelden op een leuke manier over onze vakantiefoto’s: wandel tussen de foto’s en kijk goed. Als je het muziekinstrument hoort word je een standbeeld en luister je naar de opdracht. Waar heb je iemand gezien die in de sneeuw aan het spelen was? We lopen naar de foto en het kind dat erop staat vertelt er iets over.

We krullenbolden deze week een sneeuwman. De 🦁 bij juf Nathalie en de 🐊 bij juf Ilse. Zo oefenen we onze schrijfmotoriek in!

We leerden de letter p van papa. Hoe ziet deze letter eruit? Wie kan woordjes bedenken die met de p beginnen? Hoor je de p bij OPA ook vooraan? Nee in het midden! In de klas gingen de 🦁 nog op zoek naar voorwerpen die beginnen met de s, k, i, m of p.


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page