top of page

De maand juni bij de krokodillen en leeuwen

Juni, onze laatste schoolmaand. Een maand waarin we nog vele leuke dingen deden, waarin we alle krokodillen- en leeuwenvaardigheden nog een keertje extra inoefenden, waarin we nog verjaardagen vierden, waarin onze springkastelenweek viel...


Kijk maar even mee...


Lekker krullenbollen in scheerschuim, één van onze favorieten!!!


Het versje voor vaderdag knippen en plakken of tekenen. We kleien een standbeeld voor papa!


Lenn en Jerre hadden een schat bij. De schat was op slot. Wat zou erin zitten? Verstoppen en zoeken maar! Juf Vicky, Jerre en Lenn verstopten de schat en tekenenden pijlen. Zo konden we op zoek. Links, rechts of rechtdoor? We konden dat al goed verwoorden. Hé, een X. Zou hier de schat verstopt liggen?


We vierden de verjaardag van Marlon, Ella, Elias, Ömer, Nolan en Sep. Proficiat!!


Aïsha kan goed yoga oefeningen uitvoeren. Zij leerde ons de kneepjes van het vak ;-)

Wat werden we er rustig van.


We deden mee met 'MAAI MEI NIET' en keken wat de gevolgen waren. Wat hebben de bijen en vlinders nu veel bloemen om nectar uit te halen!!!Op ons kopje-thee-gesprek evalueerden we het voorbije schooljaar. De krokodillen kozen ook hun leeuwenstempel!!


Piraat Langbaard wou naar zijn schat! Maar hij kon niet zwemmen. Wat nu? Wel... wij probeerden hem te helpen. A.h.v. een ik-plan gingen we aan de slag: samen nadenken hoe we de piraat konden helpen, wat we daarvoor nodig hadden en hoe we het in elkaar moesten knutselen.


We keken naar de kuikentjes die weeral gegroeid waren. Ze waren klaar om mee te gaan met de adoptie mama's en papa's naar huis!


De 4 meiden uit de leeuwenklas hadden een leuke poppenkast bedacht. Ook hier hebben we van genoten!


Lekker experimenteren met water en kleurtjes. Wat kunnen we goed mengen en toveren!


Einde schooljaar = even nakijken of alle puzzels nog heel zijn en netjes in de dozen zitten. Wat hebben we onze juf goed geholpen!!


Onze school trakteerde met frietjes. Mmm lekker smullen maar!


Met de opbrengst van onze vertelwandeling stond de laatste week onze speelplaats vol met springkastelen!! Joepie!


Met het warme weer mochten de waterspelletjes ook niet ontbreken!


De mama van Aïsha kwam als afscheid van de kleuterklas lekkere ijsjes met ons maken!


De mama van Lynn (uit de rupsenklas) kwam op bezoek met haar politiecombi. Wat hebben we genoten.


Nash had een mengsel bij dat we konden laten bruisen zoals lava! Maar eerst moest er een vulkaan zijn. Die maakten we van zand. Niet te zacht, niet te hard, niet te weinig water, niet te veel water. We experimenteerden erop los en zorgden samen voor een stevige vulkaan. Nu konden we de middeltjes bij elkaar voegen en laten bruisen = chemische reactie! We zagen ook dat de lava maar naar 1 kant stroomde. Hoe zou dat komen?


Hoekenwerk: we spelen en oefenen onze krokodillen- en leeuwenknapjes in.De leeuwen hielden hun proclamatie en namen afscheid van de kleuterklas. Daaag lieve leeuwtjes! We zullen jullie missen. Veel succes in het eerste leerjaar als bij!


Aan iedereen een fijne vakantie gewenst!!!

Tot in september!

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page