top of page

Buitenlesdag met de 🦊 en de 🦉

Tijdens de buitenlesdag van 12 januari trokken we onze stad in om meer te leren over poëzie, zegswijzen en spreekwoorden en de cirkel.


Bij juf Ellen is de start voor de week van de poëzie gemaakt. We kwamen in aanraking met verschillende dichtvormen. Na enkele momenten van inspiratie maakten we al onze eigen gedichten.


Bij meester Robin moesten we tonen wat we reeds kenden over de cirkel. De omtrek, de oppervlakte, het middelpunt, de straal en de diameter waren ons reeds bekend. Na deze herhaling gingen we op onderzoek uit. Hoe bereken ik de omtrek van een cirkel? Gek dat de diameter hier ongeveer 3 keer in past!? Helemaal niet! Om precies te zijn, past de diameter er 3,14 keer in.


Juf Hanne liet de groepen werken rond verschillende spreekwoorden die met de natuur te maken hadden. Elk groepje kreeg een spreekwoord dat ze moesten uitbeelden zodat de anderen konden raden. Toen dit gelukt was probeerden ze de spreekwoorden te koppelen aan hun betekenis. Niet zo simpel als je denkt, maar het is elk groepje gelukt! Zo leerden ze vandaag 8 nieuwe spreekwoorden.Als afsluiter deden we op school nog 2 leuke spellen: een levende dansmemory waarbij je zoekt welke duo's dezelfde dansbeweging doen en een zin doorzeggen maar je moet ondertussen wel het voetbalveld oversteken.
Het was een heerlijke en leerrijke buitenlesdag! De koude kreeg ons niet klein maar onze tenen en vingers hebben toch een beetje afgezien 🤭52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page