top of page

Blij op de boerderij!

Bijgewerkt op: 12 mei 2022

In onze verteltassen zaten weer leuke spulletjes rond het thema. We sorteerden alles volgens zelfbedachte categoriën en kregen zo een overzicht met welke spulletjes we aan de slag konden gaan in onze klas.


Van ons Paasontbijt was er nog brood en cornflakes over dus... konden we nog een keertje gezellig ontbijten in onze klas. Nu moesten we wel alles zelf doen: onze boterham smeren, onze cornflakes met melk inschenken... Wat kunnen wij dat al goed! We vertelden ook waarom we goed moeten ontbijten.

En daarna... afwassen maar!
De mama van Nash heeft een hele doos vol boerderijspelletjes gemaakt. Wat konden we hier goed mee oefenen en spelen in onze klas!


Nash kleurde thuis kippeneitjes met kaarsvet en uienschillen. Wat mooi! Samen met de juf hield hij, volgends de traditie bij hem thuis, een wedstrijdje. 2 eitjes tegen elkaar tikken, wie zijn eitje heel blijft heeft een jaar geluk!


We speelden ook spelletjes uit onze spelletjeskast.


De lente is begonnen dus maken we onze moestuinbakken klaar om te zaaien en te planten. Eerst het onkruid wieden, daana alle aarde goed losmaken en mesten! We leerden ook waarom we onkruid moeten wieden. Hop... al dat onkruid lusten onze kipjes wel en sommige verwelkte plantjes moeten de compostton in. De juf had al enkele aardbeienplantjes meegebracht uit haar serre. Die konden al in de moestuinbak! In onze klas zaaiden we nog andere groenten en kruiden. In de vakantie mogen deze lekker warm in de serre staan. Na de vakantie planten we alles weer in onze schoolmoestuin.


Knutselen maar! Van eierdozen konden we leuke Paashaasjes knutselen, de Paaseitjes konden we versieren met verf en stickers, we knipten en versierden papieren eitjes voor in onze Paasboom...


In de gang kunnen we altijd sporten of groot-motorische speletjes spelen.


De krokodillen krullenbolden kippen en eitjes!


Soep maken met natuurlijke materialen vinden we heel fijn. Aan de slag dan maar! Eerst tekenen wat er in je soep moet, daarna bedenken hoe je soep gaat heten en dit opschrijven. Daarna alles wat er op je recept staat zoeken en koken maar! Heerlijk vinden we dat. Nadat we de rijmende toverspreuk 'ri ra roep ik tover nu een lekkere snoep' opzegden, toverden we een lekker snoepje in onze soep! Mmm...


Bij juf Debby werkten we rond drijven en zinken.We zorgden goed voor onze schoolkippen!

Na de Paasvakantie waren onze plantjes in de serre al goed gegroeid, klaar om geplant te worden in onze moestuinbak.

In onze schooltuin heeft de lente veel veranderd: bloesems, katjes, knoppen en blaadjes…. We tekenden de bloesems van onze appelboom na. We zagen ook bijtjes op de bloesems. Wat doen die daar?

Buitenspeeldag = buitenlesdag! De 🦁 krullenbolden de stengels van een bloem. De 🐊 het hartje met de bloemblaadjes! de Volgende dag mochten we in de klas verder oefenen met krijtstiften op de ramen!
Juf Debby was op donderdag in onze klas. Ze leerde ons hoe we ramen moesten wassen. Welke spullen en handelingen heb je daarvoor nodig? Wij probeerden het uit! En onze vensters?? Die blonken!!


We vertelden en speelden rond het verhaal ‘Dottie’s kuikens’: de boerderij bouwen, wiskundige vraagstukjes met eitjes, poppenkast…Féliz had echte eitjes bij. Bij welk dier hoort welk eitje? Zien we verschillen tussen de eitjes? Welke dieren leggen eitjes en welke niet?

Zou een kip een neus hebben? Dat zullen we eens gaan controleren! Even ons Grijsje op de schoot nemen en kijken maar! Nu konden we ook andere lichaamsdelen eens van dichterbij bekijken!

Schrijmotoriek inoefenen


Hoekenwerk
83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page