top of page

Bezoek Vossemeren: het koraal en de kinderboerderij

In de klas bij de oudste kleuters van juf Jorine, had leeuw Lars een tijdje geleden een heel speciaal eitje mee. Het ei van de bamboehaai! We waren heel nieuwsgierig hoe dat er in het echt uit zag en besloten zelf een kijkje te gaan nemen op Vossemeren!

Onze gids, mama Nele, werkt bij de koraalriffen op Vossemeren en nam ons mee op pad.

We keken onze ogen uit in de machinekamer... en leerden zo een heleboel bij over de bamboehaai! We konden er ook kijken naar andere vissen, het ei van de bamboehaai van dichtbij bekijken, vissen voeren en zélfs vissen aaien! Dat laatste was wel een beetje spannend, want dit waren bewaarde vissen uit de diepvries. Zo hebben we een echte bamboehaai van dichtbij kunnen bekijken en aanraken! We waren nog het meeste onder de indruk, toen de luikjes bij het water open gingen en we er een grote zeeslang zagen zwemmen!


We zijn niet alleen vissen tegen gekomen op Vossemeren, maar ook flamingo's, papegaaien, babygeitjes, varkens, schapen, konijnen, ... het was een heerlijk zonnige dierendag! We hebben er met zijn allen, groot en klein ;-), erg van genoten!
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page